ČEŠNJEVA PRESNA SRČKASTA TORTA

SESTAVINE:
SPODNJA PLAST TORTE: 200 g mandljev, 125 g datljev, 50 g kokosovega masla, 2 žlici vode.
ČOKO ─ LEŠNIKOVA PLAST TORTE: 100 g lešnikov 125 g izkoščičenih datljev, 2 žlici presnega kakava, 80 g kokosovega masla, 2 žlici agavinega sirupa, 2 žlici vode
ČEŠNJEVA PLAST TORTE: 120 g indijskih oreščkov, 300 g češenj, 25 g kokosovega masla, 2 žlici agavinega sirupa.
POSTOPEK: Lešnike, mandlje, indijske oreščke in datlje namočimo v vodi čez noč. Sestavine spodnje plasti zmeljemo v mešalniku ter položimo po modelu (približno 1 cm). V tortnem modelu s folijo oblikujemo željeno obliko npr. srček, ki je v notranjosti tortnega modela. Sestavine čoko - lešnikove plasti zmeljemo v mešalniku, kasneje tudi sestavine češnjeve plasti. Obe masi previdno vlijemo v tortni model tako, da se trak v obliki srčka ne premakne. Češnjevo presno srčkasto torto položimo v hladilnik za približno tri ure. Nato previdno odstranimo trak ter opazujemo, združitev plasti torte.

Slika je simbolična